Avantajele si dezavantajele traiului la casa

Va veni un moment in care tinerii vor dori sa se mute de langa parintii lor, pentru a fi independenti. Fie vor dori sa se mute singuri, fie alaturi de partenerul/partenera de viata.

Cei care au ajuns in aceasta etapa a vietii, la fel ca si cei care tocmai ce s-au casatorit si doresc sa isi cumpere o locuinta, cu siguanta se intreaba daca este mai potrivita o casa decat un apartament.

Atat casele cat si apartamentele au avantaje si dezavantaje, iar acest articol va prezinta avantajele si dezavantajele traiului la casa. Merita sa cititi pana la final pentru ca daca va aflati in cautarea locuintei perfecte, aceste informatii va pot fi de mare ajutor.

Avantajele traiului la casa

Traiul la casa are atat unele avantaje cat si unele dezavantaje, insa cu siguranta numarul avantajelor este mult mai mare decat cel al dezavantajelor.

Va prezentam in continuare diverse avantaje ale traiului la casa, pe care trebie neaparat sa le cunoasteti inainte de a face o alegere, dar si unele dezavantaje.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca locuind la casa, veti avea parte de mai multa liniste decat la bloc. Nu veti mai locui perete in perete cu nimenim nu veti mai auzi discutiile si certurile vecinilor, si cu siguranta nici muzica din apartamentul vecin nu va va mai deranja cand veti dori sa va puneti la somn.

Apoi, sa nu uitam de faptul ca un apartament are spatiul limitat. O casa in schimb poate avea o terasa, puteti transofrma oricand o anexa a locuintei intr-un spatiu de locuit.

Daca masina are garaj la subsol sau chiar la parter, acesta se poate transofma oricand intr-un mic dormitor sau intr-o alta incapere.

Atunci cand locuiti la casa aveti de-asemenea parte de mai multa intimitate. Nu va sti vecinul ca ati fost la baie si ati tras apa, nu va stii nimeni ce gatiti pentru ca mirosul de mancare nu va ajunge pe scara blocului, nu va auzi nimeni ce discutati pentru ca “peretii nu mai au urechi”.

Mai exista si alte avantaje?

Probabil va intrebati acest lucru deja … Ei bine, la casa aveti de-asemenea terasa, care poate fi locul de relaxare, sau puteti avea de exemplu propriul foisor in curte. Va fi in mod evident locul in care va veti savura cafeaua pe timpul verii, in zilele libere. Puteti avea si un gratar in curte, unde sa faceti gratare si mici alaturi de cei dragi, cu ocazia unor diverse ocazii.

Si pentru ca am adus deja curtea in discutie, a avea propria curte vine cu multe alte beneficii, astfel ca veti putea sa o decorati cum doriti (curte pavata, gazon, gazon si pavaj). Veti putea pastra masina in curte sau in garaj, si va fi mult mai in siguranta decat in parcarea din fata blocului.

La casa veti avea si o mica gradina, unde pentru propriul consum veti avea posibilitatea de a cultiva diferite legume si leguminoase. Veti avea satisfactia de a manca ceea ce ati cules, si cu siguranta veti avea linistea sufleteasca pentru ca mancarea este sanatoasa, si stiti ce mancati.

Asadar, se poate vedea cat de multe beneficii va poate aduce traiul la casa, iar acestea sunt doar cateva exemple. Tinand cont de acestea, cu siguranta va veti gandi deja sa cumparati sau sa construiti o casa, dar in mod evident trebuie sa cunoasteti si dezavantajele traiului la casa.

Dezavantajele traiului la casa

In primul rand, mentionam faptul ca o casa este mai scumpa decat un apartament, deci cu siguranta atunci cand nu aveti un buget foarte mare, singura solutie pe care o puteti lua in considerare, este aceea de a opta pentru o casa.

Apoi, sa nu uitam de faptul ca locuind la casa, veti avea curte, ceea ce inseamna ca va trebui sa va asigurati de faptul ca faceti curat in curte, udati gazonul, spalati pavajul, etc. La bloc insa, nu va trebui sa va faceti astfel de griji.

Apoi, locuind la casa veti avea mereu de facut unele reparatii, ceea ce cu siguranta poate fi un dezavantaj. Poate trebuie sa reparati un gard, poate o usa la o anexa a locuintei, cine stie. La bloc, nu veti avea de facut asemenea lucruri.

O casa este de-asemenea mai scumpa de intretinut decat un apartament, iar acesta poate fi un alt dezavantaj al traiului la casa.

Facand insa o comparatie intre avantaje si dezavantaje, se vede clar ca exista mai multe avantaje ale traiului la casa, asa ca daca aveti posibilitatea de a va construi sau de a va cumpara o casa, ar fi pacat sa nu faceti acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *