Topul celor mai cunosute aplicatii create in Python

Introdus in anul 1991, Python a devenit unul dintre limbajele de programare preferate de dezvoltatori, start-up-uri si unele dintre marcile gigant de tehnologie din mai multe motive. Exista mii de aplicatii construite folosind acest limbaj de programare pe partea de server.

Ce face acest limbaj de programare atat de eficient si de adaptabil? Ei bine, Python este mai mult decat un limbaj de programare pe partea de server. Impreuna cu dezvoltarea web, exista mai multe zone in care Python este utilizat.

Dezvoltarea jocurilor, interfata grafica pentru desktop, aplicatiile audio si video, invatarea automata, inteligenta artificiala, stiinta datelor si vizualizarea datelor sunt cateva dintre domeniile in care Python este utilizat ca limbaj de programare de baza.

In acest articol, am mentionat cateva dintre cele mai renumite companii la nivel mondial care utilizeaza Python, si cu siguranta merita sa cititi pana la final pentru ca veti descoperi o multime de informatii interesante.

Aplicatii create in Python

  1. Netflix

Netflix este unul dintre cele mai mari servicii de streaming video de pe glob. Popularitatea platformei poate fi estimata din faptul ca 37% dintre utilizatorii de internet din intreaga lume folosesc Netflix. Are 167,09 milioane de abonati platitori, compania inregistrand venituri de 20 miliarde de dolari.

Pe blogul sau de tehnologie, Netflix confirma ca foloseste Python si spune:

„Dezvoltatorii de la Netflix au libertatea de a alege tehnologiile cele mai potrivite pentru job. Din ce in ce mai mult, dezvoltatorii apeleaza la Python datorita bibliotecii standard bogate in baterii, a sintaxei succinte si curate dar expresive, a comunitatii mari de dezvoltatori, si a bogatiei bibliotecilor terte pe care le puteti folosi pentru a rezolva o anumita problema”.

  1. Pinterest

Pinterest este o retea de social media bazata pe imagini, care le permite utilizatorilor sa descopere si sa salveze informatii pe World Wide Web sub forma de imagini, GIF-uri si videoclipuri scurte.

Cu o baza de utilizatori activa de 335 de milioane, Pinterest are o prezenta puternica si implicarea utilizatorilor pentru subiecte precum moda, tehnologie, stiinta, bricolaj, alimente si multe altele.

Pe blogul sau tehnologic, inginerii Pinterest confirma utilizarea Python ca tehnologie de baza si spun: „Cand am inceput sa construim Pinterest, am folosit Python ca limbaj de dezvoltare, ceea ce ne-a ajutat sa construim rapid si fiabil.

De-a lungul anilor am construit multe instrumente in jurul Python, inclusiv Pinball, MySQL_utils si pymemcache, precum si un set de biblioteci utilizate zilnic pentru comunicarea serviciilor si gestionarea configuratiei”.

  1. Instagram

Instagram este o platforma de retea sociala care permite utilizatorilor sai sa faca fotografii si videoclipuri, sa le editeze folosindfiltre digitale, si sa le impartaseasca adeptilor. Platforma are 1 miliard de utilizatori activi lunar, dintre care 500 de milioane de utilizatori activi zilnic pe platforma.

Cu privire la modul in care eficienta serviciilor web Instagram este imbunatatita cu Python, echipa de ingineri Instagram spune: „Instagram prezinta in prezent cea mai mare implementare din lume a cadrului web Django, care este scris in intregime in Python”.

  1. Quora

Quora este o platforma de intrebari si raspunsuri care permite utilizatorilor de internet sa adreseze intrebari, sa le raspunda altor utilizatori si sa le editeze. Exista peste 300 de milioane de utilizatori activi lunar pe aceasta platforma online, cu aproximativ 15.000 de raspunsuri scrise zilnic pentru cei care au nevoie de raspunsuri pentru intrebarile lor.

Intr-o postare Quora, CEO-ul / cofondatorul acestui site Q&A dezvaluie motivul care sta la baza alegerii Python peste PHP si spune: „Am decis ca Python este suficient de rapid pentru majoritatea a ceea ce trebuie sa facem. Am avut multa incredere ca Python va continua sa evolueze intr-o directie care ar fi buna pentru viata bazei noastre de cod, urmarindu-l evoluand in ultimii 5 ani”.

  1. Dropbox

Dropbox este un serviciu de gazduire a fisierelor care ofera optiunea de stocare in cloud, sincronizare de fisiere, cloud personal si software client.

Dropbox are peste 14 milioane de clienti platitori, si este disponibil pentru sistemele de operare Android, iOS, Windows, Mac si Linux. Potrivit Stackshare, Python este unul dintre limbile principale pe care le foloseste Dropbox.

  1. Spotify

Spotify este un serviciu de streaming muzical care ofera acces la milioane de cantece ascultatorilor, la nivel global. Platforma avea 124 de milioane de abonati platitori in al patrulea trimestru al anului 2019.

De mentionat este faptul ca 36% dintre abonatii la serviciile de streaming de muzica din intreaga lume in 2017, aveau un abonament cu Spotify. Intr-unul dintre articolele sale despre tehnologie, Spotify vorbeste despre motivul pentru care foloseste Python pentru dezvoltare si spune:

„Viteza este un accent important pentru Spotify. Python se potriveste bine acestei mentalitati, deoarece ne aduce victorii mari in viteza de dezvoltare. De asemenea, folosim in mare masura cadrele asincronice Python pentru a ajuta serviciile care sunt legate de IO.

  1. BitBucket

BitBucket este un serviciu de gazduire web pentru coduri sursa si proiecte de dezvoltare. Are o baza de utilizatori de 10 milioane de utilizatori inregistrati si peste 28 de milioane de depozite. Conform builtwith, 1.816 site-uri web folosesc Atlassian Bitbucket. BitBucket este scris in Python folosind cadrul web Django.

Concluzie

Dupa cum se poate vedea, Python este unul dintre cele mai populare limbaje de programare ale momentului, iar unele dintre cele mai cunoscute aplicatii pe care le folosim in viata de zi cu zi, au fost create in acest limbaj de programare.

Cu siguranta, cei care doresc sa urmeze un curs de programare, isi vor gasi rapid un job, daca vor stapani bine acest limbaj de programare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *