Stiati ca puteti obtine criptomonede gratuit?

Banii gratuiti nu sunt nimic nou pentru consumatorii priceputi: cardurile de credit au bonusuri de inscriere , conturile bancare castiga dobanda si exista chiar instrumente pentru a primi bani inapoi atunci cand faceti cumparaturi online.

Si acum, puteti obtine multe dintre aceleasi avantaje emise in criptomonede in loc de puncte de card de credit sau de dolari. Daca ati adaugat deja criptomonede in portofoliul dvs. de investitii, aceste optiuni ofera o moneda suplimentara pe langa investitia initiala.

Recompense pentru cumparaturi

Lolli, o extensie de browser Google Chrome sau Firefox, ofera „Bitcoin Back” atunci cand faceti cumparaturi de la partenerii sai de vanzare cu amanuntul. Functioneaza in mod similar cu extensiile de browser precum Rakuten sau Honey, care ofera reduceri si rambursari atunci cand utilizati portalul sau extensia pentru a face cumparaturi online.

La fel ca acele programe, Lolli te recompenseaza pentru ca cheltuiesti bani obisnuiti, asa cum ai face in mod normal atunci cand faci cumparaturi online, nu pentru ca faci achizitii cu criptomonede.

Comerciantii cu amanuntul de pe Lolli variaza de la Nike la Sephora si la Malaysia Airlines. Recompensele merg de la 1% la pana la 30% Bitcoin inapoi, in functie de comerciant si produs. Recompensele tale vor intra in contul tau Lolli si apoi le poti transfera in portofelul tau cripto sau in contul de schimb.

Carduri de credit

Un card de credit cu criptomonede functioneaza similar cu alte carduri de credit cu recompense, dar in loc sa castigi bani inapoi sau puncte cu fiecare glisare, vei primi criptomonede. Desi ne plac recompensele simple cash back (si puteti oricand sa cumparati cripto cu castigurile dvs. de cash back), aceste carduri va pot ajuta sa va completati mai usor portofoliul cripto.

Gemini si alte burse au anuntat planuri pentru carduri de credit cu recompense pentru criptomonede, impreuna cu companii fintech precum BlockFi si Upgrade. Categoriile de recompense de pe aceste carduri sunt similare cu multe carduri de credit traditionale cu rambursare.

Cardul de credit BlockFi, de exemplu, castiga o suma fixa ​​de 1,5% in Bitcoin la fiecare achizitie pe care o faceti, dupa ce a castigat 3,5% inapoi in primele 90 de zile de la deschiderea contului.

Pe langa ratele de recompense diferite, fiecare dintre aceste carduri ofera valori de rascumparare diferite. Cardul Gemini va va permite sa alegeti in ce cripto sa rascumparati recompense, in timp ce BlockFi castiga recompense Bitcoin, iar altele va limiteaza recompensele la anumite altcoins.

Ca si in cazul oricarui card de credit, recompensele pe care le castigati cu aceste carduri sunt valoroase doar daca evitati dobanzile lor ridicate. Daca utilizati un card pentru a castiga recompense cripto, asigurati-va ca percepeti numai ceea ce va puteti permite sa platiti integral si la timp in fiecare luna, fara a avea un sold datoriei.

Atentie la bonusuri de inscriere la schimb si de recomandare

Unele schimburi de criptomonede ofera bonusuri de inscriere sau de recomandare pentru utilizarea serviciilor lor. Un bonus de inscriere anterior la Coinbase a oferit noilor utilizatori 5 USD pentru a investi in cripto de exemplu, iar schimbul ofera in prezent un bonus de 10 USD atat tie, cat si referalului tau atunci cand isi fac un cont si tranzactioneaza cel putin 100 USD.

Asigurati-va ca acordati atentie conditiilor acestor bonusuri. Este posibil sa vi se solicite sa furnizati mai multe informatii personale sau sa treceti prin alte actiuni pentru a revendica aceste recompense.

Majoritatea acestor oferte nu sunt suficient de profitabile pentru a garanta inscrierea la un schimb complet nou daca aveti deja un cont, dar daca sunteti incepator, fiti cu ochii pe schimburile pe care le aveti in vedere pentru a vedea daca ofera un semn- bonus sau recomandare pentru alti prieteni care ar putea fi interesati.

Castiga Coinbase

Popularul schimb de criptomonede Coinbase ofera stimulente pentru utilizarea hub-ului Learn al platformei. Pentru a obtine schimbarea gratuita, va trebui sa vizionati videoclipurile Coinbase, sa faceti chestionare, iar apoi Coinbase va depune o cantitate mica de criptomonede in portofel. Continutul este de obicei concentrat pe un altcoin specific (cum ar fi GRT si BOND) si, ca urmare, acestea sunt monedele pe care le veti castiga pentru a parcurge lectiile.

Deoarece altcoins, in general, nu sunt recomandate pentru investitii pe termen lung, puteti converti aceste monede mai putin cunoscute in Bitcoin sau Ethereum odata ce le castigati. Dar nu uitati sa urmariti aceste tranzactii, deoarece fiecare tranzactie cripto-la-cript este taxabila.

In plus, ar trebui sa urmariti valoarea pretului tuturor castigurilor dvs. prin Coinbase Earn si sa le raportati ca venit in declaratia fiscala federala. Daca castigati peste 600 USD prin program, Coinbase va va emite un Formular 1099-MISC , pe care il puteti utiliza pentru a va raporta castigurile.

Va trebui sa aveti un cont Coinbase finantat, sa locuiti intr-o tara eligibila si sa va verificati toate informatiile personale pentru a incepe sa castigati cu Coinbase Earn.

Castigati dobanda pe Bitcoin

Cateva schimburi de criptomonede va permit sa castigati dobanda pe detinerile dvs. de criptomonede. Gemini Earn, de exemplu, este un program de creditare in care imprumuti cripto-ul debitorilor institutionali si poti castiga pana la 7,4% APY.

BlockFi are o oferta similara, BlockFi Interest Account, care acumuleaza dobanda de pana la 7,5%. Imprumutul dvs. de criptomonede acestor institutii poate adauga si mai mult risc pe langa riscul incorporat al criptomonedei, asa ca asigurati-va ca cititi cu atentie termenii inainte de a va inscrie si nu imprumutati mai mult decat va puteti permite sa pierdeti.

De asemenea, puteti castiga dobanda mizand pe unele schimburi cripto, cum ar fi Binance.US. Staking inseamna sa lasati criptomonede in portofel pentru a castiga recompense sau dobanzi. Procedand astfel, contribuiti la mentinerea retelei blockchain. De obicei, puteti miza doar anumite monede intr-un schimb, ceea ce poate necesita cumpararea unor altcoins mai riscante pentru a obtine beneficii.

Dobanda pe care o castigati din cripto, precum si castigurile din miza sunt atat impozabile, cat si responsabilitatea dvs. de a raporta ca venit. Daca alegeti sa participati, va trebui sa urmariti baza de cost a castigurilor dvs. pe parcursul anului pentru a le include in declaratia de impozit.

Concluzie

Chiar daca exista modalitati de a castiga gratuit criptomonede suplimentare, nu lasati tentatia de a va forta mana. Criptomoneda este o investitie noua, foarte volatila si ar trebui sa puneti doar ceea ce esti de acord sa pierzi.

One thought on “Stiati ca puteti obtine criptomonede gratuit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *