Avantajele masinilor electrice

Fiecare adult are nevoie de un autoturism pentru a se deplasa unde are nevoie, unde doreste si cand doreste, deci cu siguranta cei care nu detin inca un autoturism, vor achizitiona unul cat de curand posibil.

Alegerea unui autoturism insa cu siguranta este o misiune destul de dificila, indiferent de buget, pentru ca la un buget mic, optiunile sunt limitate, si nu prea ai ce sa alegi. La un buget mare, ai prea multe optiuni, si din nou nu stii ce sa alegi.

Pentru cei care au un buget de cateva mii de euro (8000 – 9000 de euro), cu siguranta ideea de a opta pentru un autoturism nou este una cat se poate de buna. Aceasta suma este una mare pentru plata avansului, iar apoi perioada ratei va fi destul de mica, sau va fi de 3 – 4 – 5 ani, dar cu o rata foarte mica.

Ei bine, pentru cei care nu s-au gandi pana acum sa-si aleaga o masina noua, cu siguranta aceasta idee este una cat se poate de buna, in conditiile in care o masina noua are un numar foarte mare de avantaje (nu prezinta urme de uzura, 0 km parcursi, nu are nici un defect ascuns, nici o zgarietura, nici o problema tehnica sau estetica).

O masina noua este cu siguranta ceea ce multi isi doresc, dar putini isi permit in Romania. Ei bine, cei care isi permit o masina noua, ar trebui sa cunoasca avantajele masinilor electrice, si sa aleaga un asemenea autoturism.

  1. Masina electrica este ideala din punct de vedere financiar

In timp ce pretul unui vehicul electric poate fi similar cu cel al masinilor cu motoare pe benzina sau diesel, costul de rulare este semnificativ mai mic, in special pe toata durata de viata a vehiculului.

De la oferte speciale pana la eficienta sporita a consumului de combustibil, costul mai mic al energiei electrice si cerinte de intretinere reduse, ati putea cheltui mult mai putin pe un vehicul electric decat pe masina dvs. actuala.

Masinile complet electrice sunt proiectate sa fie cat mai eficiente posibil si exista in general 3 componente principale care alimenteaza vehiculul; incarcatorul, invertorul si motorul de la bord.

Acest lucru inseamna ca exista o uzura mult mai redusa pe masina si stres redus asupra motorului, cu mai putine piese in miscare susceptibile de deteriorare.

Toate acestea inseamna ca rareori va trebui sa va deplasati cu masina in service, iar costurile de functionare si reparatii sunt minime.

  1. Avantaje si pentru mediu si pentru sofer

Masinile complet electrice au zero emisii de evacuare, ceea ce le face mai ecologice, mai curate si mai bune pentru mediu decat masinile pe benzina sau diesel.

Emisiile mai mici inseamna reducerea gazelor cu efect de sera, ceea ce cu siguranta pentru mediu este un lucru foarte important.

Cu o tehnologie mai noua care ajuta la crearea bateriilor si mai ecologice, a progreselor in hidrogen si a motoarelor EV mai eficiente si mai silentioase, viitorul conducerii este luminos si curat.

  1. Incarcare rapida si usoara la domiciliu

Incarcarea vehiculului electric acasa este eficienta, simpla si rapida. Este la fel de usor sa va incarcati masina, precum incarcarea telefonului mobil.

Folosind un port de incarcare la domiciliu de 7kW, majoritatea vehiculelor electrice se pot incarca la capacitate maxima in aproximativ 8 – 12 ore, astfel incat masina dvs. sa fie gata de mers pe dimineata.

Incarcatoarele rapide pot accelera procesul si mai mult, ceea ce inseamna ca majoritatea masinilor vor fi incarcate la aproximativ 80% in mai putin de o ora.

  1. O experienta de conducere mai linistita si mai placuta

Unul dintre primele lucruri observate de soferi atunci cand trec la o masina electrica este linistea vehiculului, care creeaza o experienta de conducere mult mai confortabila si relaxanta.

Toate masinile electrice au un cuplu instantaneu, ceea ce inseamna ca veti avea intotdeauna putere la indemana. De indata ce veti calca acceleratia, vei primi un raspuns instantaneu si o crestere a vitezei, iar astfel aceste vehicule sunt ideale pentru conducerea in oras.

Bateriile din vehiculele electrice se gasesc adesea pe podeaua masinii, ceea ce asigura un echilibru excelent si o distributie a greutatii foarte buna.

  1. Viitorul conducerii este electric

Avantajele conducerii masinilor electrice sunt clare. Cu noile tehnologii incitante in curs de dezvoltare, care promit sa reduca timpul de incarcare la doar cateva minute, sa extinda semnificativ autonomia si sa sporeasca in continuare functiile de siguranta si automatizare, nu a existat niciodata un moment mai bun pentru a face trecerea la conducerea unui vehicul electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *