Remedierea supraincalzirii pe OnePlus 8/8 Pro / 8T / Nord

Va confruntati cu o problema de supraincalzire pe OnePlus 8, 8 Pro, 8T sau OnePlus Nord? Ei bine, aceasta este o problema obisnuita si multi utilizatori au avut parte de asemenea momente neplacute in timpul utilizarii telefonului. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a reduce supraincalzirea.

Acest articol va prezinta solutiile utile pentru a rezolva supraincalzirea pe OnePlus 8, 8 Pro, 8T sau Nord, deci trebuie sa cititi pana la final, pentru a putea scapa de aceasta situatie deranjanta.

 1. Incercati sa evitati mediile fierbinti pentru remedierea supraincalzirii  pe OnePlus 8/8 Pro/ 8T/ Nord

Temperatura de functionare ideala pentru cele mai multe dintre smartphone-uri este cuprinsa intre 0 grade Celsius si 35 grade Celsius. Asadar, incercati sa evitati utilizarea telefonului in afara acestui interval de temperatura, deoarece acest lucru va poate determina supraincalzirea telefonului. Daca locuiti intr-un loc fierbinte, nu puteti face multe pentru a scapa de caldura respectiva, dar va puteti odihni periodic telefonul pentru a-i permite sa se raceasca.

 1. Carcasa poate fi problema supraincalzirii  pe OnePlus 8/8 Pro/ 8T/ Nord

Uneori, problema ar putea fi cu carcasa telefonului in sine. Daca utilizati huse sau carcase care nu permit ca, caldura generata de telefon sa se disipeze, aceasta va duce la supraincalzire. Incercati sa scoateti husa sau carcasa telefonului, pentru a afla daca accesoriul respectiv este cel care cauzeaza problema. Daca dupa indepartarea accesoriului problema dispare, atunci este lesne de inteles ca fie folositi o alta carcasa, fie nu mai folositi carcasa de protectie.

 1. Folositi accesorii de incarcare compatibile

Asigurati-va ca utilizati numai incarcator sau accesorii aprobate OnePlus. Incarcarea dispozitivului cu un incarcator non-OnePlus, incompatibil sau defect nu poate provoca doar supraincalzirea, dar va poate deteriora telefonul. Acest dispozitiv ravnit pe care il detineti este scump. Cumparati doar un incarcator adecvat si este posibil ca problema sa dispara.

 1. Opriti Bluetooth, 5G, WiFi, GPS etc.

Nu aveti nevoie de aceste servicii tot timpul. Asigurati-va ca le opriti cand nu le utilizati. Mentinerea acestor servicii in functie de fundal nu numai ca poate descarca bateria, ci si incalzeste telefonul, reducand semnificativ starea de sanatate a bateriei si, prin urmare, durata de viata a bateriei. Opriti-le ori de cate ori nu aveti nevoie de ele. Pot fi oprite direct din panoul de setari rapide.

 1. Utilizati modul de economisire a bateriei

Cand activati aceasta caracteristica, aceasta va restrictiona acele servicii care ruleaza in fundal si va descarca bateria si care pot provoca incalzirea telefonului. Activitatile precum notificarile, actualizarile automate etc. sunt oprite cand activati modul de economisire a bateriei. Acest lucru va mentine telefonul rece. Pentru a activa modul de economisire a bateriei, accesati panoul de notificari si atingeti pictograma Economizor baterie pentru a activa functia.

 1. Inchideti aplicatiile de fundalCum se remediaza supraincalzirea pe OnePlus 8/8 Pro / 8T / Nord?

Daca aveti prea multe aplicatii care ruleaza in fundal, telefonul dvs. se poate incalzi rapid. Mentinerea mai multor aplicatii pentru o perioada extinsa de timp va duce la o utilizare mai mare a procesorului, cauzand supraincalzirea telefonului. Incercati sa inchideti cu forta aplicatiile neutilizate pentru a reduce supraincalzirea.

 1. Actualizati software-ul

In cazul in care exista o eroare care cauzeaza problema supraincalzirii, cu siguranta actualizarea software-ului poate rezolva problema. Utilizati pasii de mai jos pentru a actualiza software-ul dispozitivului:

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Sistem.
 • Atingeti Actualizari de sistem.
 1. Resetati preferintele aplicatiei

Trebuie sa stiti ca aceata actiune va restabili toate aplicatiile la setarile lor originale. Acest lucru va exclude orice conflict de software care poate duce la o problema de supraincalzire. Pentru a realiza acest lucru, utilizati urmatoarea cale:

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Sistem.
 • Apasati pe  Resetare optiuni.
 • Atingeti Resetati preferintele aplicatiei.
 • Atinge Reseteaza aplicatii pentru a confirma actiunea.

Resetarea tuturor setarilor nu va va sterge datele personale, dar va reseta notificarile aplicatiilor, aplicatiile implicite, permisiunile aplicatiilor, configuratiile VPN, eliminarea parolelor WiFi, stergerea tuturor dispozitivelor asociate etc.

 1. Resetati dispozitivul

Alternativ, daca doriti, puteti opta pentru restaurarea setarilor din fabrica, dar inainte de a face acest lucru, faceti o copie de rezerva a tuturor datelor si informatiilor de contact. Pentru a efectua o resetare din fabrica, utilizati urmatoarea cale:

 • Accesati Setari.
 • Atingeti Sistem.
 • Apasati pe  Resetare optiuni.
 • Apasati pe Stergeti toate datele (resetare din fabrica).
 • Atingeti Stergeti toate datele si confirmati resetarea.

Concluzie

Daca niciuna dintre aceste metode nu va ajuta, poate indica faptul ca bateria telefonului dvs. are probleme si necesita un ajutor tehnic serios. Vizitati cel mai apropiat centru de asistenta OnePlus pentru asistenta suplimentara, sau un service gsm din oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *