Care sunt simptomele defectarii casetei de directie?

Masina este o necesitate pentru fiecare persoana majora, dat fiind faptul ca este cel mai comod mijloc de transport folosit pentru deplasarea dintr-un loc in altul. Pe cat de mare este confortul oferit de un autoturism personal, pe atat de mari pot fi problemele atunci cand acesta se defecteaza.

Daca de exemplu se defecteaza caseta de directie, proprietarii masinilor pot opta pentru inlocuirea casetei sau pot cauta cei mai buni specialisti in Reparatii Casete Directie pentru a le repara aceasta piesa a masinii.

Multi proprietari de autoturisme care se confrunta cu o astfel de problema prefera sa repare caseta de directie a masinii pentru ca reparatia costa mai putin decat inlocuirea acesteia.

De precizat este faptul ca exista cateva simptome importante care va pot avertiza ca aceasta componenta a masinii este defecta sau ca durata sa de viata este aproape de sfarsit. In continuare puteti afla mai multe detalii importante.

Caseta de directie nu este constanta

Acesta poate fi primul semn ca exista o problema la caseta de directie. Pierderea directiei dar si faptul ca aceasta nu este constanta poate proveni si de la alinierea rotilor, deci trebuie verificat daca exista si alte simptome pentru a sti cu exactitate ca problema provine de la caseta de directie. Deplasarea masinii cu o viteza mica poate de asemenea sa provoace uzura neobisnuita a anvelopei.

Vibratia rotii sau alunecarea la intoarcere

In cazul in care volanul vibreaza in momentul in care masina are o viteza mare, este foarte important sa fie verificata caseta de directie. Este posibil ca masina sa fie greu de controlat la viteza mare din cauza vibratiei, iar o astfel de situatie poate fi foarte periculoasa.

Volanul prea slab sau prea dur

Odata cu aparitia vibratiilor, cu siguranta modul in care se simte volanul este cel mai clar semn cu privire la caseta de directie. Modul in care se simte volanul este un indicator important si automat, mai ales daca se schimba dramatic si directia.

Este posibil ca volanul sa fie prea slab sau prea dur intr-o astfel de situatie, si in mod evident este necesar ca masina sa fie dusa de urgenta in service pentru ca mecanicii sa o verifice, folosind un instrument performant pentru diagnosticarea problemelor.

Lichidul de directie

Este deosebit de important sa tineti cont de fiecare data de lichidul de servodirectie pentru ca acesta poate prezenta semne ale unei probleme. In cazul in care exista scurgeri ale lichidului, se va simti un miros de ulei ars daca servodirectia a fost supraincalzita.

Exista si semne vizuale care pot indica o problema, asa ca trebuie facuta o verificare pentru a constata daca lichidul este decolorat sau spumat.

Punctul nemiscat

In cazul in care caseta de directie nu raspunde intre unghiul de la ora 11 si alt unghi in momentul in care rotile unt indreptate direct, asa numitul punct de amortizare sugereaza foarte clar faptul ca exista o problema a casetei de directie.

Este foarte important sa monitorizati aceasta situatie astfel incat sa va asigurati de faptul ca problema nu se va agrava. Tocmai de aceea, intr-o astfel de situatie este foarte important sa mergeti cu masina in service cat mai repede posibil.

Zgomote

In cazul in care masina face foarte multe zgomote trebuie sa luati in considerare faptul ca exista probabilitatea de a exista o problema a casetei de directie. In cazul in care se aud sunete cum ar fi un click constant de exemplu, zdrobiri sau zgaltaieri, trebuie sa mergeti cat mai repede cu masina in service.

Sunt foarte mari sansele ca intr-o astfel de situatie sistemul de directie al masinii sa aiba o problema, iar sansele unei defectiuni a casetei de directie sunt mari.

Este foarte important ca pentru a preveni aparitia unor astfel de probleme, sa va deplasati periodic cu masina intr-un service auto pentru a fi verificata de catre mecanici. Sistemul de directie este deosebit de important in buna si sigura functionare a masinii.

Puteti de asemenea sa achizitionati un tester de diagnoza performant pentru a verifica starea generala a masinii. Nici macar nu este necesar sa aveti cunostinte in domeniu pentru a efectua o verificare a masinii folosind un astfel de tester de diagnoza.

Concluzie

Exista asadar cateva simptome care va pot indica foarte clar faptul ca exista o problema a casetei de directie, iar in aceste conditii fie utilizati un tester de diagnoza, fie mergeti cat mai repede cu masina in service.

In cazul in care constatati sau mecanicii constata o defectiune a casetei, aveti doua optiuni, astfel ca fie alegeti sa cumparati o caseta de directie pentru masina dvs., fie cautati cei mai buni specialisti in Reparatii Casete Directie, pentru a repara aceasta piesa.

Reparatia casetei de directie va costa mai putini bani decat inlocuirea acesteia cu o piesa noua sau cu o caseta de directie cumparata de la dezmembrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *