De ce smartwatch-ul este un gadget atat de important?

Tehnologia a evoluat foarte mult odata cu trecerea timpului, iar noi am ajuns sa fim dependenti de gadgeturi. Din acest motiv ne indreptam atentia zilnic spre website-urile de Gadgets Online pentru ca dorim sa tinem pasul cu tehnologia

Un astfel de gadget este ceasul inteligent Un smartwatch in afara faptului ca ne ofera informatii cu privire la ora, are o multime de avantaje de oferit. Daca va ganditi sa alegeti un asemenea gadget, ar fi bine sa stiti cat de multe avantaje va poate oferi.

  1. Monitorizarea ritmului cardiac

Un ceas inteligent va poate monitoriza ritmul cardiac chiar de la incheietura mainii. Ceasurile inteligente sunt echipate cu senzori optici pentru monitorizarea ritmului cardiac 24/7. Gadgeturile premium precum Apple Watch utilizeaza o tehnologie numita  fotopletismografie, pentru a monitoriza ritmul cardiac al unei persoane.

Cele mai importante smartwatch-uri va pot avertiza daca ritmul cardiac in repaus depaseste intervalul normal sau daca este sub acesta. Poate chiar sa alerteze serviciul de urgenta in caz de frecventa cardiaca anormala.

  1. Functia de urmarire ECG

Urmarirea ECG este cea mai avansata functie de urmarire a sanatatii cardiace disponibila intr-un ceas inteligent. Chiar daca un ceas inteligent cu ECG nu poate fi considerat echipament medical, acesta poate detecta ritmul cardiac neregulat si fibrilatia atriala.

  1. Monitorizarea tensiunii arteriale

Monitorizarea tensiunii arteriale este o alta caracteristica excelenta disponibila in ceasurile inteligente si trackerele de fitness. Deoarece monitorizarea tensiunii arteriale este un proces complex, doar un numar limitat de producatori de ceasuri inteligente au reusit sa integreze tehnologia de monitorizare a tensiunii arteriale in dispozitivele lor.

Samsung Galaxy Watch3, Samsung Galaxy Watch Active2 si Omron Smartwatch sunt exemplele celor mai bune smartwatch-uri cu monitor de tensiune arteriala. Ceasul inteligent Omron Blood Pressure este primul astfel de dispozitiv aprobat de FDA pentru monitorizarea tensiunii arteriale pe incheietura mainii.

  1. Monitorizarea nivelului de oxigen din sange

Monitorizarea SpO2 sau a nivelului de oxigen din sange este o caracteristica avansata in smartwatch-uri si trackere de fitness. Aceste gadget-uri folosesc un senzor pentru a calcula nivelul de oxigen din sange din corpul dumneavoastra. In plus, masurarea SpO2 va poate ajuta sa va intelegeti mai bine tiparul de somn si apneea.

  1. Urmarirea somnului

Somnul este esential pentru starea generala de sanatate. Un adult are nevoie sa doarma cel putin 8 pana la 9 ore pe zi pentru o sanatate optima. Privarea de somn poate duce la multe boli fiziologice si psihologice. Un ceas inteligent va poate urmari programul de somn si va poate oferi un scor de calitate a somnului dupa evaluarea diferitilor parametri, cum ar fi ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sange, miscarile in timpul somnului, etc. pentru a imbunatati calitatea somnului.

  1. Vizualizarea mesajelor si a notificarilor

Nu putine sunt persoanele care la locul de munca nu posibilitatea de a se uita la ecranul telefonului de fiecare data cand primesc un mesaj. Ei bine, datorita faptului ca un smartwatch poate fi sincronizat cu telefonul si permite afisarea mesajelor si a notificarilor, utilizatorii care cauta Gadgets Online se orienteaza mereu spre aceste dispozitive inteligente.

  1. Posibilitatea de a efectua plati

Atunci cand mergeti la cumparaturi nu mai este necesar sa veti bani cash in buzunar, si nici macar cardul nu este necesar. Cu ajutorul smartwatch-urilor care au software-uri precum Apple Pay sau Google Pay aveti posibilitatea de a plati fara bani numerar in orice super market care accepta platile mobile. Aceste software-uri sunt disponibile intr-o mare varietate de ceasuri inteligente de la seria Fossil Sport pana la seria Fitbit.

  1. Functie GPS

GPS-ul sau incorporat va va permite sa gasiti cele mai rapide si mai usoare rute in timp ce conduceti vehiculul sau cand va plimbati cu bicicleta. Nu mai trebuie sa aveti smartphone-ul prins in suport si nici sa utilizati un gps clasic. Tot ce trebuie sa faceti este sa va uitati la ceasul inteligent de pe mana, care va va conduce la destinatie.

Acestea sunt asadar 8 argumente solide datorita carora fiecare persoana are nevoie de un smartwatch. Deci, atunci cand cautati Gadgets Online, luati in considerare si ideea de a alege un asemenea dispozitiv de ultima generatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *